اقامت کاری ویزای کاری رومانی
مهاجرت کاری به رومانی چگونه است؟ آیا ایرانیان میتوانند ویزای کاری رومانی را دریافت کنند؟ گرفتن ویزای کاری رومانی چه مزایایی دارد؟ چه شرایطی برای اخذ ویزای کاری رومانی مورد نیاز است؟ از چه طریقی میتوان پیشنهاد کاری یا جاب آفر رومانی پیدا کرد؟ با مهاجرت کاری و اخذ ویزای کاری رومانی میتوان اقامت گرفت؟ چقدر طول میکشد تا بتوان با ویزای کاری رومانی تابعیت و پاسپورت اروپایی گرفت؟ مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری رومانی چیست؟
رومانی از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپاست و پایتخت آن شهر بخارست بوده که از نظر مساحت پنجمین شهر بزرگ اتحادیه اروپا میباشد. این کشور در همسایگی کشورهایی چون مولداوی، اوکراین، بلغارستان، مجارستان و صربستان و در بخش جنوب شرقی اروپا قرار گرفته است. از جمله تغییراتی که اخیرا در رومانی صورت گرفته است، میتوان به پیوستن رسمی آن به منطقه شنگن از تاریخ یکم اکنبر ۲۰۲۳ اشاره کرد.
با اینکه رومانی از ژانویه سال ۲۰۰۷ پیمان شنگن را امضا کردهاست، اما عضویت رسمی آن در چند ماه اخیر صورت گرفت. بدین ترتیب افرادی که قصد دریافت ویزای کاری رومانی را دارند، میتوانند بدون نیاز به ارائه ویزا در تمامی کشورهای حوزه شنگن تردد داشته و سفر کنند. با رشد و توسعه اقتصادی رومانی در سالهای اخیر افراد بسیاری علاقمند به مهاجرت کاری و اخذ ویزای کاری رومانی شدهاند.
به ویژه آنکه با اخذ ویزای کاری رومانی میتوانند پس از گذشت مدت مشخصی، برای دریافت اقامت دائم و پاسپورت رومانی اقدام کرده و شهروند اروپایی شوند. اگر از جمله افرادی هستید که تمایل به دریافت ویزای کاری رومانی دارید اما روش، مدارک و شرایط مورد نیاز آن را نمیدانید یا اصلا نمیدانید که آیا رومانی کشور مناسبی برای شما هست یا خیر؟ تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ویزای کارآفرینی پرتغال که از آن تحت عنوان ویزای D2 پرتغال یاد می شود یکی از بهترین و شاید ساده ترین روش های مهاجرت به یکی از بهترین کشورهای اروپایی محسوب می شود. اگر بخواهیم ساده ویزای کارآفرینی پرتغال را توضیح دهیم می توانیم اینگونه بیان کنیم که این ویزا به کسانی تعلق می گیرند که قصد راه اندازی کسب و کاری مستقل در پرتغال را دارند. فرد متقاضی با ارائه طرح کسب و کاری خود باید سعی کند اداره مهاجرت پرتغال را مبنی بر مفید بودن آن جلب کند. این طرح باید بتواند منافع اقتصادی، فرهنگی و سیاسی پرتغال را در نظر داشته باشد. در صورتی که اداره مهاجرت پرتغال با این طرح موافقت کند ویزای کارآفرینی پرتغال برای یک دوره معمولا چهار ماهه برای فرد صادر می شود. حال فرد متقاضی به واسطه این ویزا می تواند وارد پرتغال شود و شرکت کارآفرینی خود را تاسیس کند. با تاسیس این شرکت و اثبات آن به اداره مهاجرت پرتغال اولین ویزای اقامت رسمی به اعتبار دو ساله صادر می شود. با اتمام این دوره و اثبات سودآوری شرکت ثبت شده، این ویزا می تواند برای یک دوره ۳ ساله تمدید شود. بعد از گذشت ۵ سال فرد می تواند در سال ششم برای دریافت اقامت دائم و گرفتن پاسپورت پرتغال اقدام کند. این ساده ترین روند و تعریفی بود که می شد از ویزای کارآفرینی پرتغال ارائه داد. حال در ادامه می خواهیم به جزئیات بیشتری از این ویزا اشاره کنیم.
کشورهای اروپایی به دلیل اینکه نسبت به کشورهای کانادا، آمریکا، استرالیا و … به ایران نزدیکتر هستند، بیشتر مورد توجه ایرانیانی قرار میگیرند که قصد مهاجرت تحصیلی، کاری، سرمایهگذاری و … را دارند. رومانی از جمله کشورهای در حال توسعهای است که پیشرفت چشمگیری در صنایعی چون اسلحهسازی، ماشینآلات و تجهیزات، صنایع شیمیایی و دارویی، هوافضا و … داشته و به دلیل کمبود نیروی کار ماهر، پذیرای مهاجران کاری متخصص است.
در کشور رومانی ساعت کاری برای سازمانهای دولتی و خصوصی همانند ایران از ۹ صبح الی ۵ بعد از ظهر بوده و افراد باید ۵ روز در هفته یعنی دوشنبه تا جمعه را در محل کار حاضر شوند. مجموع ساعتهای کاری یک کارمند تماموقت در رومانی ۸ ساعت در روز و ۴۰ ساعت در هفته است. افراد زیر ۱۸ سال با اینکه در رومانی اجازه کار دارند اما مجاز به کار بیش از ۶ ساعت در روز و ۳۰ ساعت در هفته نیستند.
همچنین کارمندان رومانیایی میتوانند حداکثر ۸ ساعت در هفته اضافه کار داشته باشند اما افراد زیر ۱۸ سال اجازه اضافه کاری ندارند.
لئو رومانی، واحد پول این کشور است با علامت اختصاری «lei» و کد ایزوی «RON» نشان داده میشود. برای اینکه درک بهتری از شرایط کاری در رومانی داشته باشید، بهتر است از حداقل و حداکثر حقوق ماهانه در این کشور مطلع شوید:
حقوق کارکنان در رومانی سالانه به میزان ۵% افزایش پیدا میکند. از طرفی متقاضیان میتوانند با تحصیل در مقاطع بالاتر درآمد بیشتری را کسب کنند؛ چنانچه:
توجه داشته باشید که میزان حقوق ماهانه آقایان در رومانی ۶% بیشتر از میزان حقوق خانمهایی است که همان شغل و همان میزان کار را انجام میدهند.
لیست مشاغل مورد نیاز رومانی عبارتند از:
مهندس مکانیک | مسئول حملونقل | مسئول بستهبندی | کارمند حوزه غذایی |
مهندس تعمیر و نگهداری | حسابدار | توسعهدهنده نرمافزار | تکنسین مکانیک |
پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری | فناوری اطلاعات | مهندس عملیات | نیروی کار در حوزه ساختوساز |
اپراتور ماشین | تحلیلگر برنامه | راننده کامیون | مهندس برق |
محافظ امنیتی و بادیگارد | مشاور مالیاتی | تکنسین لولهکشی | گردشگری و هتلداری |
به عنوان یک اتباع خارجی (غیر رومانیایی) اگر بخواهید به رومانی مهاجرت کاری کنید در وهله اول نیاز به ویزای کاری رومانی خواهید داشت. برای دریافت ویزا هم باید جاب آفر رومانی را از یک کارفرمای شهروند این کشور دریافت کنید. گرفتن جاب آفر رومانی نیز دارای شرایط ویژهای است. به عنوان مثال باید کارفرمای رومانیایی ابتدا جهت استخدام نیروی کار بومی اقدام کند و تنها درصورتی که نیروی ماهر مدنظر خود را در رومانی پیدا نکرد، پیشنهاد کار به یک فرد خارجی دهد.
جاب آفر رومانی در صورتی معتبر خواهد بود که کارفرما مجوز اعطای شغل به متقاضی خارجی را داشته باشد. در این صورت متقاضی میتواند یکی از انواع ویزای کاری رومانی را که به شرح زیر است، دریافت کند:
ویزای کارآموزی نوعی ویزای کار موقت در رومانی است که جهت فراگیری و کسب تجربه در حرفهای خاص به متقاضی داده میشود. پس از پایان دوره کارآموزی متقاضی میتواند ویزای خود را به ویزای کاری رومانی تبدیل کند.
این ویزا نوعی ویزای بلندمدت موقت است که بهمدت یکسال برای نیروهای کاریای که دارای تحصیلات آکادمیک بالا و تخصص در زمینهای خاص هستند، صادر میشود. برای دریافت این نوع ویزای کاری رومانی باید مهارت بالایی داشته باشید.
ویزای ثابت برای متقاضیانی صادر میشود که دارای قرارداد کاری عادی با کارفرمایان رومانیایی هستند. مدت اعتبار این نوع از ویزای کاری رومانی به مدت اعتبار قرارداد بستگی دارد و ممکن است بلندمدتتر باشد.
اگر شهروند یکی از همسایههای مرزی رومانی باشید میتوانید با دریافت ویزای Cross-border workers وارد این کشور شده، کار کنید و حداقل یکبار در هفته به کشور خود بازگردید.
به افرادی که جاب آفر رومانی را دریافت میکنند، معمولا در ابتدا ویزای کار موقت داده میشود که مدت اعتبار و شرایط آن به شرایط کاری بیان شده در جاب آفر بستگی دارد.
با گذشت مدت زمان مشخصی از سابقه کار شما در رومانی و یافتن شغلی دائمی در این کشور، میتوانید ویزای کار دائمی رومانی را دریافت کنید و در این کشور اقامت دائمی داشته باشید.
ویزای کارگران فصلی ویزایی کوتاهمدت و با اعتبار حداکثر ۶ ماه است و برای متقاضیانی صادر میشود که قصد دارند به صورت مقطعی و فصلی در این کشور کار کنند.
در صورتی که برای اخذ هر یک از ویزاهای کاری رومانی نیاز به کسب اطلاعات بیشتری دارید و یا میخواهید بدانید کدامیک از انواع ویزاهای گفته شده مناسب شرایط شماست، میتوانید با مشاوران گروه اقلیما به شماره ۰۲۱۹۱۰۰۶۵۵۰ تماس بگیرید.
برای اینکه بتوانید به عنوان یک فرد خارجی ویزای کاری رومانی را بگیرید باید دارای برخی شرایط ویژه باشید:
همانطور که در بخشهای قبلی مقاله گفتیم، داشتن جاب آفر رومانی یکی از اصلیترین شرایط لازم برای اخذ ویزای کاری رومانی است؛ اما از کجا میتوان پیشنهاد کاری پیدا کرد؟ چه شرکتهایی جاب آفر معتبر و قابل اعتماد ارائه میکنند؟
گروه اقلیما از جمله معتبرترین شرکتهای ارائه کنندهی جاب آفر رومانی است. متقاضیان گرامی میتوانند جهت پیداکردن پیشنهادهای کاری معتبر در مشاغل فنی و یا ساده در کشور رومانی، با مشاوران ما به شماره ۰۲۱۹۱۰۰۶۵۵۰ تماس بگیرند. ما بدون نیاز به ارائه مدرک زبان میتوانیم پیشنهاد کاری مورد نیاز شما را پیدا کنیم.
روش دیگر جستجو در وبسایتهای کاریابی رومانیایی است. بدین منظور میتوانید به سایتهای زیر مراجعه کنید:
حال که با چگونگی پیداکردن جاب آفر رومانی، شرایط، میزان حقوق ماهانه، مشاغل مورد نیاز و … آشنا شدهاید، لازم است تا برای ارائه درخواست صدور ویزای کاری رومانی از لیست مدارک مورد نیاز کسب اطلاع کنید. تک به تک مدارکی که از سوی سفارت رومانی خواسته میشوند دارای اهمیت میباشند و در نتیجه نهایی درخواست شما تاثیر میگذارند. به همین دلیل هم باید حساسیت بالایی نسبت به مدارک خود داشته باشید.
به صورت خلاصه، لیست مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کاری رومانی عبارتند از:
متقاضیانی گرامی توجه داشته باشید که براساس موقعیتهای شغلی مختلف، ممکن است برخی مدارک اضافی نیز از سوی سفارت خواسته شود.
بله؛ خوشبختانه رومانی از آن دسته کشورهایی است که پس از حداقل ۵ سال کار قانونی، به متقاضیان امکان دریافت اقامت دائم اروپا را میدهد. اقامت دائم رومانی امکان حضور، سفر، تحصیل و کار در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و پیمان شنگن را میدهد و شانس دریافت ویزای کشورهای دیگری چون انگلستان، کانادا، آمریکا، سنگاپور و … را نیز بیشتر میکند.
البته برای اینکه بتوانید اقامت دائم رومانی را دریافت کنید، باید دارای شرایط زیر باشید:
برای دریافت ویزای کاری رومانی باید مدارکی چون: پاسپورت اعتباردار، جاب آفر یا دعوتنامه معتبر کاری از کارفرمای رومانیایی، مجوز کار از کمیته ملی مهاجرت و دولتی رومانی (CNI)، مدارک تحصیلی و … ارائه کنید. برای مشاهده لیست کامل مدارک مورد نیاز به مقاله بالا مراجعه کنید.
خیر؛ ما در گروه اقلیما بدون نیاز به ارائه مدرک زبان، میتوانیم برای شما جاب آفر مورد نیازتان را دریافت کنیم؛ تنها کافیست تسلط به زبان انگلیسی یا رومانیایی داشته باشید و بتوانید صحبت کنید.
مشاغل مختلف در حوزههای مهندسی، پزشکی، کادردرمان، کامپیوتر و آیتی، ساختمانسازی، کشاورزی، مدیریتی و … تقاضای بیشتری در رومانی دارند. به همین دلیل هم باید دارای مهارت و تخصص کافی برای استخدام در این مشاغل باشید.
تهــــــران، بلوار میرداماد،میدان مادر،خیابان سنجابی، نبش کوچه یکم، ساختمان پاسارگاد، طبقه پنجم، واحد ۵۰۶
info{@}eqlimagroup.com
راهتان دور و وقتتان محدود است، ما در کوتاهترین زمان به مهمترین پرسش شما بهترین پاسخ را میدهیم.