اخذ ویزا؛ پیش‌نیازها و مقدمات

 در مورد مقدمات اخذ ویزا چه می‌دانید؟ چگونه اطلاعات لازم در مورد نحوه دریافت ویزا را به دست آوریم؟  بهترین راه آشنایی با مقدمات اخذ ویزا چیست؟ آیا طی‌کردن مراحل گرفتن ویزا کار ساده‌ای است؟ مقدمات اخذ ویزا به چه مواردی تقسیم می‌شود؟

اینها نمونه سوالاتی هستند که ذهن شما را در هنگام اقدام برای دریافت ویزا حتما به خود مشغول کرده‌اند. مقدمات اخذ ویزا یکی از آن دسته موضوعات مهمی‌ست که بسیاری از افراد با آن آشنایی ندارند و نمی‌دانند که چگونه باید در مورد آن اطلاعات لازم را به دست آورند. از آنجایی که مقدمات اخذ ویزا یکی از مهم‌ترین موضوعاتی‌ست که امروزه بسیاری از افراد باید در مورد آن اطلاعات کسب کنندُ به شما توصیه می‌کنیم که در ادامه‌ی متن با اقلیما همراه باشید.

مقدمات اخذ ویزا برای همه‌ی افرادی که قصد مهاجرت یا حتی مسافرت به خارج از کشور را دارند دارای اهمیت است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. انگیزه‌‌ها و اهداف بسیار متنوعی باعث می‌‌شوند که افراد به خارج از کشور سفر کنند؛ مانند گردش و توریسم، مهاجرت، کار و سرمایه‌‌گذاری، دیدار دوستان و خانواده، ازدواج، یا فرصت مطالعاتی و شرکت در رویدادهای فرهنگی؛ ولی برای خروج از کشور شرایط و ملزوماتی وجود دارد که یکی از آن‌‌ها اخذ ویزاست. مثلاً برای سفر به اکثر کشورهای اروپایی ویزای شنگن لازم است.

در اینجا برای آشنایی با مراحل عمومی گرفتن ویزا، کلیات آن را برای شما خلاصه کرده‌‌ایم. اگر هم‌چنان ابهامی برایتان وجود دارد یا راهنمایی بیشتر می‌‌خواهید، با ما تماس بگیرید یا برایمان پیام بفرستید. خوشحال می‌‌شویم به سؤالات شما پاسخ دهیم!

فهرست مطالب

ویزا چیست؟

ویزا یا روادید مجوز ورود به یک کشور خارجی‌ست. این مجوز معمولاً به شکل برچسب در هنگام اخذ ویزا داخل پاسپورتِ شما چسبانده می‌‌شود.

پاسپورت چیست؟

نام دیگر پاسپورت، گذرنامه‌ است. در واقع پاسپورت، نوعی شناسنامه‌‌ی بین‌‌المللی‌ست. کشورها، برای تمایز شهروندان‌شان از دیگر شهروندان جهان، برای‌شان پاسپورت صادر می‌کنند و برای سفر بین کشورها، شهروندان نیاز است تا با دریافت ویزا و ثبت آن در پاسپورت خود اقدام به سفر کنند.

انواع ویزاها

ویزاها انواع مختلفی دارند که هر کدام شرایط متفاوتی را برای دارنده‌‌ی آن تعیین می‌‌کنند.

  • رایج‌‌ترین ویزا در میان مسافران، ویزای توریستی است.
  • اما ویزاهای دانشجویی یا تحصیلی، ویزاهای کاری، ویزای درمانی، ویزای نمایشگاهی، و ویزای دیدار خانواده نیز طرفداران خود را دارند.
  • ویزا می‌‌تواند بلندمدت یا کوتاه‌‌مدت باشد؛ مثلاً ویزای تحصیلی یا ویزای کاری بلندمدت هستند و ویزای توریستی کوتاه‌‌مدت است.
  • ممکن است ویزا یک‌‌بار ورود (سینگل) یا چندبار ورود (مالتیپل) باشد؛ با ویزای سینگل فقط یک بار می‌‌توانید وارد کشور صادرکننده‌‌ی آن شوید.

ویزای «اعتبار محدود» تنها در شرایط بسیار خاص مانند ضرورت‌های بین‌المللی یا بشردوستانه صادر می‌شود.

بدون اخذ ویزا به چه کشورهایی می‌توان سفر کرد؟

امکان ورود به یک کشور خارجی، آن هم بدون داشتن ویزا، به سه عامل بستگی دارد:

  • قوانین کشور مقصد در مورد ویزا که به آن «Visa policy» می‌گویند.
  • روابط دیپلماتیک بین کشورها.
  • رنکینگ پاسپورت کشور مبداء.

ورود به یک کشور بدون ویزا یعنی، اگر روابط دیپلماتیک بین دو کشور مبداء و مقصد اجازه دهد:

  • شهروند کشور مبداء، تنها با ارائه‌ی گذرنامه‌اش، می‌تواند وارد کشور مقصد شود.

رنکینگ پاسپورت؛ مهم‌ترین مؤلفه‌ها برای سفر بدون ویزا

پاسپورت‌‌های کشورهای جهان رتبه یا رنکینگ (Ranking) مشخصی دارند.

رنکینگ پاسپورت هر کشور به «تعداد» کشورهای دیگری بستگی دارد که بدون ویزا، به دارنده‌‌ی آن پاسپورت اجازه ورود بدهند. هر چه تعداد این کشورها بیشتر باشد، ارزش آن پاسپورت بیشتر است. روابط دیپلماتیک هر کشور با سایر کشورهای جهان نقش بسیار مهمی در رنکینگ پاسپورت شهروندانش ایفا می‌کند.

مقدمات اخذ ویزا و مراحل کلی اخذ ویزا

مقدمات اخذ ویزا و مراحل کلی آن به موارد متعددی تقسیم می‌شوند که باید در مورد آنها اطلاعات کسب کنید. این موضوع را به‌طور کلی به‌صورت دسته‌بندی‌شده توضیح می‌دهیم تا با آنها آشنا شوید و در مورد آنها اطلاعات قانونی لازم را به دست آورید. در مورد دریافت ویزا و مراحل آن به موارد زیر دقت کنید:

 

۱)مقدمات اخذ ویزا: گرفتن پاسپورت یا گذرنامه

مقدمات اخذ ویزا برای همه‌ی افراد دارای اهمیت ویژه‌ای‌ست و در مورد گرفتن پاسپورت و گذرنامه این مسئله حساس‌تر است. بدون پاسپورت امکان خروج از کشور وجود ندارد. پس اگر هنوز پاسپورت خود را نگرفته‌‌اید، پیش از هر چیز برای دریافت آن اقدام کنید. اگر هم پاسپورت دارید، توجه کنید که تاریخ اعتبار آن کافی باشد.

 

۲) انتخاب کشور مقصد و نوع ویزا بر اساس اهداف و شرایط

در مورد مقدمات اخذ ویزا باید بدانید که برای سفر به خارج از ایران طبیعتاً گزینه‌‌های بسیاری وجود دارد. اما بهترین گزینه‌ی مهاجرت برای شما بر اساس این معیارها انتخاب می‌شود:

  • هدف شما (تحصیل، گردش، سرمایه‌‌گذاری، درمان، مهاجرت، و …)؛
  • شرایط شما؛
  • قوانین کشورها؛
  • و برخی موارد دیگر که توسط کارشناسان و مشاوران مهاجرت بررسی می‌شوند.
برای نمونه، جهت آشنایی با انواع ویزاهای کشور پرتغال می‌توانید این نوشته را بخوانید.
 

۳) گردآوری مدارک لازم برای درخواست ویزا

در هنگام گرفتن  ویزا، بر اساس نوع ویزای درخواستی‌تان و کشور مقصد، سفارت‌خانه‌ها مدارک مختلفی از شما می‌‌خواهند. روز مراجعه به سفارت این مدارک باید همراه‌تان باشد.

تهیه‌‌ی مدارک یکی از مهم‌‌ترین مراحل برای درخواست ویزاست. در اکثر موارد لازم است تمام مدارک فارسی را به زبان مورد درخواست سفارت از طریق دارالترجمه‌‌ی رسمی ترجمه کنید.

 

۴)  گرفتن وقت سفارت

در بسیاری موارد، پیش از مراجعه به سفارت یا مراکز خدمات ویزا (Visa Application Center)، لازم است وقت ملاقات بگیرید. بهتر است که این کار یا با مشورت با یک مؤسسه‌ی حقوقی و مهاجرتی یا توسط آن مؤسسه انجام شود. برای مطالعه‌‌ی بیشتر در این باره، مقاله‌‌ی وقت سفارت را بخوانید.

 

۵) تکمیل فرم درخواست و مراجعه به سفارت

در ادامه‌ی فرایند دریافت ویزا، فرایند مراجعه به سفارت است:

  • تحویل مدارک به سفارت‌خانه‌ی کشور مقصد؛
  • پرداخت هزینه‌ها‌ی ویزا؛
  • طی کردن روند بیومتریک صدور ویزا (در صورت لزوم).
 

۶) پیگیری نتیجه‌‌ی درخواست

پس از مراجعه به سفارت مدتی باید صبر کنید تا مدارک شما بررسی و نتیجه‌‌ی نهایی اعلام شود.

در صورتی که درخواست شما رد شود (ریجکتی ویزا)، در بعضی موارد می‌‌توانید درخواست تجدید نظر کنید. بهتر است به جای درخواست تجدید نظر، دلایل ریجکتی ویزا را بررسی و آن‌‌ها را برای درخواست بعدی برطرف کنید.

در صورت قبولی، معمولاً ویزا در پاسپورت شما الصاق می‌‌شود.

 
 

۷) پیکاپ پاسپورت

در مورد نحوه دریافت ویزا باید بدانید که ممکن است کشور مقصدتان در ایران سفارت یا مرکز خدمات ویزا نداشته باشد. در این حالت، باید به یکی از دفاتر خدمات ویزا در خارج از ایران سفر کنید؛ کشورهایی مثل ترکیه، ارمنستان، یا امارات. این سفر دو مرحله دارد:

  • یک بار برای مراحل انگشت‌‌نگاری و تحویل مدارک؛
  • و (در صورت پذیرش) بار دیگر برای ارائه‌‌ی گذرنامه و الصاق ویزا.

پیکاپ پاسپورت؛ راهی امن‌تر و ارزان‌تر

طبیعتاً در مرحله‌‌ی اول مراجعه‌‌ی شخص شما برای انگشت‌‌نگاری الزامی است. اما در مرحله‌‌ی دوم لزومی ندارد شخصاً پاسپورت خود را برای الصاق ویزا به دفتر خدمات در خارج از ایران ببرید. شرکت‌‌های خدمات ویزا در ایران، این کار را با هزینه‌‌ای بسیار کمتر برای شما انجام خواهند داد.

این کار اصطلاحاً پیکاپ پاسپورت (Passport Pick-up) یا پیکاپ ویزا نام دارد. اطلاعات بیشتر در این مورد را در مقاله‌‌ی پیکاپ پاسپورت بخوایند.

مقدمات اخذ ویزا و شرایط لازم برای آن

مقدمات اخذ ویزا به موارد متعددی تقسیم شد که همه‌ی آن‌ها را به‌صورت کلی معرفی کردیم و درمورد آنها صحبت کردیم. حال می‌خواهیم در مورد مقدمات اخذ ویزا  و شرایط مربوط به آن صحبت کنیم. افسر رسیدگی به پرونده‌‌ی شما در طی مراحل اخذ ویزا دو مسئله‌ی اصلی را برای تصمیم‌‌گیری نهایی در نظر می‌‌گیرد:

۱) آیا برای پرداخت هزینه‌‌های سفر توان مالی کافی دارید؟

۲) آیا مدارک و شرایط شما حاکی از بازگشت مجددتان به کشور خود هست یا خیر؟

مقدمات اخذ ویزا و خدمات اقلیما 

مقدمات اخذ ویزا را در این مقاله به شما معرفی کردیم؛ اما حقیقت آن است که شما برای طی‌کردن مراحل مختلف اخذ ویزا نیاز دارید تا یک گروه متخصص و باتجربه در کنارتان باشد. گروه ویزا و مهاجرت اقلیما، در تمام مراحل دریافت ویزا، آماده‌‌ی راهنمایی و ارائه‌‌ی خدمات ویزا به شماست.

با کلیک روی نام هر کشور، می‌توانید اطلاعات دقیق و روزآمدی درباره‌ی دریافت ویزای‌شان کسب کنید.

شیوه‌ی خدمت‌رسانی ما به شما

  • ما مشتاقانه هرگونه ابهام موجود را برای شما برطرف می‌کنیم.
  • برای انتخاب کشور و نوع ویزا شرایط و مدارک شما را بررسی می‌‌کنیم.
  • پروسه‌‌ی آماده‌‌سازی مدارک نیازمند دقت بالا و اطلاع از جزئیات گوناگون است. از این رو در جمع‌‌آوری مدارک و تکمیل فرم درخواست نیز می‌‌توانید از ما کمک بگیرید.
  • گرفتن وقت سفارت یکی دیگر از خدمات گروه اقلیما در اخذ ویزاست.
  • در نهایت، پیکاپ پاسپورت را برای شما انجام خواهیم داد تا از صرف هزینه‌‌های اضافه معاف شوید.

مقدمات اخذ ویزا را به اقلیما بسپارید.

پرسش‌های متداول

پاسپورت نوعی شناسنامه‌‌ی بین‌المللی است که نشان می‌‌دهد شما شهروند و تبعه‌‌ی کدام کشور هستید؛ بنابراین در سفرهای خارجی باید آن را همراه داشته باشید. اما علاوه بر پاسپورت، در بیشتر موارد نیاز به ویزا هم دارید. ویزا مجوزی است که کشور مقصد برای شما صادر می‌‌کند تا بتوانید وارد آن کشور شوید. ویزا معمولاً به شکل برچسب داخل پاسپورت چسبانده می‌‌شود.

تعیین راحتی یا دشواری دریافت ویزای کشورها در جریان مقدمات اخذ ویزا پیچیدگی‌‌های بسیاری دارد. در ضمن، شرایط و نوع برخورد سفارت‌‌ها با متقاضیانی ایرانی هم عاملی تأثیرگذار ا‌ست. برخورد سفارت‌ها با متقاضیان ایرانی، تحت‌تأثیر امور بین‌‌المللی و مسائل دیگر قرار دارد و مدام در حال تغییر است. همچنین شرایط متقاضی نیز در انتخاب کشور مناسب، نقشی کلیدی دارد. پیشنهاد می‌‌کنیم برای بررسی شرایط خود با ما تماس بگیرید. کارشناسان ما، با بررسی همه‌ی جوانب، به این پرسشتان پاسخ می‌دهند.

برای ویزای شنگن باید از طریق کشوری اقدام کنید که مقصد اول شماست. این که کدام یک از کشورهای منطقه‌‌ی شینگن راحت‌‌تر ویزا می‌‌دهد پاسخ ثابتی ندارد و شرایط همواره تغییر می‌‌کند. بهتر است با ما تماس بگیرید و سؤال کنید.

راه‌تان دور و وقت‌تان محدود است، ما در کوتاه‌ترین زمان به مهم‌ترین پرسش شما بهترین پاسخ را می‌دهیم.