اطلاعات و خدمات وقت سفارت

وقت سفارت چیست؟ وقت سفارت را چگونه می‌توان تعیین کرد؟ وقت سفارت دارای چه نکات قانونی است که باید در مورد آن اطلاع پیدا کنیم؟ وقت سفارت در چه شرایطی می‌تواند برای ما کارآمد باشد؟ مراحل و شرایط وقت سفارت به چه مواردی تقسیم می‌شوند؟ در چه مواردی نمی‌توان به سراغ اخذ وقت سفارت  رفت؟ وقت سفارت  یکی از مهم‌ترین مباحثی است که باید قبل از هرگونه سفر به خارج از کشور در مورد آن اطلاعات لازم را به دست آورد.

قبل از آنکه بخواهیم موضوع وقت سفارت  به‌صورت کامل واکاوی کنیم باید به موارد متعددی دقت داشته باشیم. شما می‌دانید که در بیشتر موارد برای سفر به خارج از ایران لازم است ابتدا برای اخذ ویزای کشور مقصد درخواست دهید. درخواست ویزا مراحلی دارد که مهم‌‌ترین قسمت آن گرفتن وقت سفارت برای مراجعه‌‌ی حضوری به سفارت و ارائه‌‌ی مدارک و انجام مراحل بیومتریک (انگشت‌‌نگاری و عکس‌‌برداری) است.

در این یادداشت تمام نکات لازم در مورد درخواست وقت سفارت را آورده‌‌ایم. اگر حتی تصمیم گرفتید خودتان اقدام کنید، در صورت بروز هر گونه مشکلی می‌‌توانید با ما تماس بگیرید و راهنمایی بخواهید.

وقت سفارت به چه معنا است؟

وقت سفارت در هنگام مهاجرت دارای اهمیت بسیار زیادی می‌گردد و جز اصلی‌ترین مراحل خروج از کشور به‌حساب می‌آید. در بیشتر موارد برای سفر به خارج از ایران لازم است ابتدا برای اخذ ویزای کشور مقصد درخواست دهید. درخواست ویزا مراحلی دارد که مهم‌‌ترین قسمت آن مراجعه‌‌ی حضوری به سفارت برای ارائه‌‌ی مدارک و انجام مراحل بیومتریک (انگشت‌‌نگاری و عکس‌‌برداری) است. گرفتن وقت سفارت در هنگام اقدام برای درخواست ویزای گردشگری، ویزای تمکن مالی، ویزای طلایی، ویزای کاری و ویزای تحصیلی اولین اقدام است.

 

هدف از تعیین وقت سفارت  آن است که برای رعایت نظم و بهبود خدمات‌‌دهی به مراجعان، سفارتخانه‌ها از شما می‌‌خواهند که پیش از مراجعه به محل سفارت، از آن‌‌ها یک وقت ملاقات بگیرید. این کار به‌صورت اینترنتی انجام می‌‌شود و جز در برخی نکات جزئی برای تمام کشورها فرایند مشابه و یکسانی دارد.

وقت سفارت و مراحل آن

وقت سفارت باوجودآنکه دارای اهمیت بسیار زیادی برای افراد است؛ اما مراحل چندان پیچیده‌‌ای ندارد و ظاهراً این‌طور به نظر می‌آید که در بیشتر موارد خودتان نیز می‌‌توانید این کار را به‌راحتی انجام دهید. اما حقیقت چیز دیگری است و آمار و ارقام به‌دست‌آمده در سال‌های اخیر این موضوع را ثابت می‌کند که بسیاری از افراد به دلیل حساسیت موضوع و نگرانی از خطاهای هرچند کوچک احتمالی، بسیاری ترجیح می‌‌دهند این کار را به کارشناسان امور ویزا و مهاجرت بسپارند.

۱–      تعیین کشور مقصد قبل از تعیین وقت سفارت:

اگرچه این مرحله بدیهی به نظر می‌‌رسد، اما معمولاً انتخاب کشور مقصد نیاز به بررسی شرایط مختلف و سپس تصمیم‌‌گیری درباره‌‌ی آن دارد.

۲–      تعیین تاریخ سفر قبل از وقت سفارت:

در اکثر موارد، روز مراجعه‌‌ی شما به سفارت نباید بیشتر از ۹۰ روز با تاریخ سفرتان فاصله داشته باشد. در ضمن، در برخی موارد هنگام گرفتن وقت ملاقات از سفارت لازم است تاریخ سفر خود و حتی اطلاعات پرواز خود را نیز وارد کنید.

۳–      آماده کردن مدارک و ترجمه‌ها برای تعیین وقت سفارت:

بهتر است قبل از گرفتن وقت سفارت، مدارکی را که در روز مراجعه باید تحویل دهید، آماده کنید. علت این است که جمع‌‌آوری و آماده‌‌سازی این مدارک و ترجمه‌‌ی آن‌‌ها ممکن است بیش از آنچه در ابتدا تصور کرده‌‌اید، زمان ببرد و نتوانید به‌موقع خود را برای حضور در سفارت یا کارگزاری آماده کنید. همچنین در مورد بعضی کشورها لازم است ابتدا در سایت رسمی دولت آن کشور حساب کاربری بسازید و درخواست خود را ثبت کنید.

۴–      تعیین سفارتخانه یا کارگزاری خدمات:

تنها بعضی سفارت‌‌خانه‌‌ها مستقیماً متقاضیان را برای درخواست ویزا پذیرش می‌‌کنند، از جمله سوئد و لهستان. در مورد سایر کشورها باید به دفتر نمایندگی آن‌‌ها یا همان مرکز درخواست ویزا (VAC) مراجعه کرد. بیشتر کشورها این نمایندگی را به عهده‌‌ی شرکت VFS Global گذاشته‌‌اند، از جمله استرالیا، دانمارک، اتریش، بلژیک، جمهوری چک، فنلاند، فرانسه، یونان، مجارستان، نروژ، پرتغال، سوییس، هلند، اوکراین، و انگلیس.

در موردآلمان شرکت ویزامتریک، برای  ایتالیاشرکت CKGS، و  اسپانیا نیز مرکز درخواست ویزا در اسپانیا، این نمایندگی را به عهده دارند. برای وقت سفارت انگلیس می‌‌توان هم در تهران اقدام کرد و هم در کشورهای اطراف و برای  کانادا فقط از طریق کشورهای دیگر مانند ترکیه می‌‌توان اقدام کرد.

۵–      ثبت اینترنتی درخواست ملاقات و وقت سفارت:

پس از تعیین سفارت یا کارگزاری موردنظر برای وقت سفارت، از طریق وب‌‌سایتِ آن، درخواست خود را ثبت می‌‌کنید. برای این کار لازم است مشخصات خود را وارد کنید. در مورد سفارت آلمان، لازم مبلغی را نیز به‌حساب سفارت واریز کنید که البته در روز ملاقات آن را به شما برمی‌‌گردانند. این مبلغ صرفاً برای اطمینان از این است که شما واقعاً قصد مراجعه به سفارت را دارید.

اطلاعات لازم برای درخواست وقت سفارت

برای ثبت درخواست وقت سفارت کافی است اطلاعات شخصی، اطلاعات پاسپورت، تاریخ سفر و نوع ویزای درخواستی خود را در اختیار داشته باشید. در واردکردن اطلاعات دقت کافی نشان دهید. همچنین حتی اگر قصد دارید خودتان اقدام کنید، چنانچه در هر مرحله‌‌ای با مشکل مواجه شدید، می‌‌توانید با ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنیم.

وقت سفارت و خدمات و تعرفه‌‌های اقلیما در این حوزه

وقت سفارت دارای میان‌برهای است که افراد عادی از آنها اطلاع ندارند و تنها افراد متخصص و کارشناسان حرفه‌ای می‌توانند راه‌های میان‌بر وقت سفارت  را به شما نشان دهند. گرفتن وقت سفارت کار دشواری نیست، اما به دلیل حساسیت موضوع بهتر است آن را به کسانی بسپارید که در انجام آن تجربه دارند. نکته‌‌ی دیگر حجم بالای متقاضی برای بعضی کشورهاست که باعث شده گرفتن وقت سفارت از آن کشورها مشکل شود. همچنین در برخی موارد لازم است ابتدا رزرو پرواز و هتل خود را انجام داده باشید، یا در وب‌‌سایت دولت موردنظر ثبت‌نام کرده، فرم درخواست را تکمیل کنید و هزینه‌‌ی بررسی پرونده را از طریق کارت بانکی بین‌‌المللی پرداخت کنید.

شما می‌‌توانید به صورت موردی برخی از این مراحل را به کمک ما انجام دهید و یا این که کل فرایند اخذ ویزا و حتی پیکاپ پاسپورت و ویزایتان را نیز به ما بسپارید.

پرسش های متداول 

در متن بالا در بخش «مراحل درخواست» تمام جزئیات را توضیح داده‌‌ایم. باید ببینید سفارت کشور مورد نظر آید مستقیماً مراحل حضوری را انجام می‌‌دهد یا آن را به یک شرکت دیگر سپرده است. اصلی‌‌ترین شرکت خدمات ویزا شرکت وی اف اس گلوبال است. در هر صورت، باید از طریق وب‌‌سایت سفارت‌‌‌‌خانه یا شرکت خدمات ویزا درخواست خود را ثبت کنید. این کار شامل وارد کردن برخی اطلاعات از جمله تاریخ سفر و شماره‌‌ی پاسپورت می‌‌شود.

باید تمام مدارک لازم و ترجمه‌‌های آن‌‌ها را آماده کنید و در صورت لزوم، در وبسایت رسمی دولت کشور مورد نظر ثبت نام کرده و هزینه‌‌ی رسیدگی به پرونده را پرداخت کنید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه‌‌ی اخذ ویزای کشور مورد نظر در وب‌‌سایت اقلیما مراجعه کنید. در آنجا تمام مراحل و اطلاعات لازم را برای شما نوشته‌‌ایم. همچنین می‌‌توانید با ما تماس بگیرید و راهنمایی بخواهید.

اصولاً سفارت‌‌خانه‌‌ها برای وقت ملاقات هزینه‌‌ای دریافت نمی‌‌کنند. اما در برخی موارد (مانند آلمان) مبلغی از شما گرفته شده و در روز ملاقات دوباره آن را به شما برمی‌‌گردانند. این کار فقط برای اطمینان از قصد واقعی شما برای گرفتن وقت سفارت است.

شرکت وی اف اس گلوبال (VFS Global) یکی از بزرگ‌‌ترین شرکت‌‌های ارائه‌‌ی خدمات ویزا و مهاجرت به نمایندگی از سفارت‌‌خانه‌‌های بسیاری از کشورهای جهان است. وک (VAC) مخفف عبارت Visa Application Centre به معنی مرکز تقاضای ویزا یا دفتر خدمات ویزاست و اشاره به شرکت‌‌هایی دارد که به نمایندگی از سفارت‌‌خانه‌‌های کشورها خدمات بیومتریک و دریافت مدارک را انجام می‌‌دهند. وی اف اس یکی از این مراکز محسوب می‌‌شود.

منظور از بیومتریک، انجام فرایند انگشت‌‌نگاری و عکس‌‌برداری در روز مراجعه به سفارت‌‌خانه یا دفتر نمایندگی خدمات سفارت است.

برای اخذ ویزای آلمان، ابتدا باید از طریق وب‌‌سایت شرکت ویزامتریک درخواست خود را ثبت کنید و بعداً در وقت تعیین شده به آدرس دفتر خدمات ویزامتریک مراجعه کنید. آدرس: تهران، خیابان بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی (خیابان وزرا )، نبش خیابان بیست و یکم، ساختمان شیراز، پلاک ۱۳۷، طبقه اول.

راه‌تان دور و وقت‌تان محدود است، ما در کوتاه‌ترین زمان به مهم‌ترین پرسش شما بهترین پاسخ را می‌دهیم.