اقامت کاری همه چیز در مورد ویزای کاری آلمان
ویزای کاری آلمان یکی از جذابترین شیوهها میان تمامی راههای مهاجرتی به این کشور محسوب میشود. اگر بخواهیم سادهتر توضیح دهیم ویزای کاری آلمان نوعی از ویزاست که بر اساس آن فرد بهشرط اشتغال در شغل و مهارتی خاص اجازه ورود و اقامت در این کشور را پیدا میکند. بهنوعی ویزای کاری آلمان یک نوع مجوز بر اساس نیاز نیروی انسانی فعال در کشور آلمان است.
تقریباً در تمامی کشورهای اروپایی و آمریکایی این نوع ویزا وجود دارد و دولت این کشورها در مقاطع مختلف اقدام به صدور انواع ویزای کاری میکنند. اما این ویزا چه شرایطی دارد؟ کشوری مانند آلمان – بهعنوان برترین اقتصاد اروپا – چگونه نیروی کار خارجی جذب میکند و ما چگونه میتوانیم بر اساس دریافت ویزای کاری به این کشور مهاجرت کنیم؟ در ادامه قصد داریم به این دست سؤالات پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.
کار و زندگی در کشورهای سطح اول جهان میتواند برای هرکسی وسوسهکننده باشد. این که شما در کشوری کار کنید که قدر و منزلت کار شما را میدانند و شما بر اساس اقتصاد پایدار آن کشور میتوانید برنامهریزیهای دقیق شغلی و مالی داشته باشید، میتوانید دلیل خوبی برای رفتن سراغ ویزای کاری باشد.
همانطور که گفتیم غالب کشورهای اروپایی و آمریکایی – باتوجهبه صنعتی بودن و نیاز مداوم به نیروی کار در تمامی زمینهها – در موقعیتهای مختلف اقدام به صدور ویزای کاری میکنند. این مسئله بهاندازهای رایج است که ویزای کاری خودبهخود تبدیل به یکی از مهمترین روشهای مهاجرتی در تمام دنیا شده است. اما سؤال اینجاست چه شرایطی برای ویزای کاری وجود دارد؟
مسلماً هر دولت و هر کشوری بر اساس سیاستهای اقتصادی و سیاسی خود فاکتورها و شرایط مختلفی برای صدور ویزای کاری در نظر میگیرد؛ اما بااینوجود میتوان برخی از شرایط را بهصورت عمومی که در بین غالب این کشورها رایج است بیان کرد.
به طور مثال هیچ کشوری دوست ندارد شهروند متخصص خود را کنار بگذارد و اقدام به جذب نیروی خارجی در همان تخصص کند. چرا که این کشور برای شهروند خود هزینه کرده است و این حق آن است که بخواهد در موقعیت کاری از او بهره ببرد؛ بنابراین اولین نکته و شرطی که وجود دارد این است که در شغل و مهارت موردنظر برای دریافت ویزای کاری باید کشور مقصد کمبود نیروی متخصص داشته باشد. به بیان سادهتر حضور شما بهعنوان یک خارجی نباید جای کسی را تنگ کند!
ازاینرو اولاً شما باید از سمت یک شرکت، بنگاه اقتصادی، تولیدی و … معتبر دعوتنامه رسمی برای تصدی شغلی مشخص را داشته باشید. این شرکت یا بنگاه اقتصادی نیز در شرایطی این اجازه را دارد که برای شما بهصورت خصوصی دعوتنامه ارسال کند که آگهی استخدام برای همان شغل و همان موقعیت کاری را در کشور خود به مدت سه ماه بهصورت عمومی ابلاغ کرده باشد. درصورتیکه این کار رضایتبخش نباشد و فردی بهعنوان متخصص از همان کشور پیدا نشود، این بنگاه حق دارد اقدام به جذب نیروی کار مناسب خارجی کند.
نکته مهم دیگر این است که معمولاً در تمامی کشورها شرط مهم صدور ویزای کاری شغل متقاضی است. سادهتر بگوییم، سن فرد متقاضی باید بین ۱۸ تا ۴۰ سال باشد. شاید این امکان به نحوی وجود داشته باشد که فردی زیر سن ۱۸ سال بتواند ویزای کاری را دریافت کند؛ اما تحت هیچ شرایطی کشور مقصد اقدام به صدور ویزا برای افراد بالای ۴۰ نمیکند.
داشتن سابقه کار مرتبط، دانستن زبان کشور مقصد، نداشتن سوءسابقه کیفری و … از دیگر شرایط عمومی صدور ویزای کاری در غالب کشورها محسوب میشود.
اگر به مهاجرت فکر کرده باشید، مسلماً نیمنگاهی هم به ویزای کاری داشتهاید و اگر به دریافت این ویزا فکر کرده باشید مسلماً به نام کشور آلمان هم رسیدهاید. اما چرا همیشه ویزای کاری آلمان یکی از جذابترینها محسوب میشود؟
بخشی از پاسخ این سؤال را میتوان در اقتصاد و سیاست این کشور دانست. در واقع آلمان سالهاست بهعنوان برترین اقتصاد منطقه اروپا شناخته میشود. این کشور سالانه در حال گسترش اقتصاد خود است و توانسته بر اساس همین اقتصاد رفاه بیشتری برای شهروندان خود فراهم بیاورد.
به بیان سادهتر کشوری که اقتصاد خوب و قابل قبولی داشته باشد مسلماً در سایر ابعاد نیز میتواند موفق عمل کند. از این روست که بسیاری موفقیت آلمان در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را ناشی از اقتصاد قوی آن میدانند.
اگر بخواهیم همین مسئله را از دید یک فرد خارجی نگاه کنیم، آلمان کشوری است که میتواند بر اساس اقتصاد قوی که دارد رفاه و آرامش خوبی برای شهروندان خود فراهم بیاورد. از طرف دیگر آلمان به کشور منظم شهره است؛ بنابراین میتوان حدس زد که شما در آلمان میتوانید همواره برای آینده خود دقیقترین برنامهریزیها را داشته باشید، کاری که امروزه متأسفانه در کشور خودمان امکان آن وجود ندارد.
شما بر اساس اقتصاد پایدار و قوی آلمان امکان رشد مالی و اجتماعی قوی خواهید داشت و این موضوعی است که برای تمامی شهروندان و کارکنان کشور آلمان صادق است. یعنی فارغ از نوع شغل و مهارت افراد تقریباً تمامی آنها اندازه حق خود از سفره اقتصاد سهم میبرند و همه آنها از این موضوع راضی هستند. اگر سادهتر بخواهیم بگوییم در آلمان تلاش شما برابر با میزان درآمد و رفاهی است که به دست میآورید؛ بنابراین هم فرصت پیشرفت و رشد خواهید داشت و هم میتوانید بر اساس نیاز واقعی زندگی خود تلاش کنید و نه بیشتر! اینها ویژگیهایی از کشور آلمان است که حتی بسیاری از کشورهای اروپایی و حوزه شینگن نیز فاقد آن است. حال خود شما بگویید با وجود چنین شرایط و ویژگیهایی آیا فکر دریافت ویزای کاری آلمان وسوسهانگیز نیست؟ اگر جوابتان مانند ما مثبت است بیایید کمی از ویزای کاری آلمان صحبت کنیم.
آلمان ویزای کاری را به دو صورت کوتاهمدت و بلندمدت صادر میکند. ویزای کوتاهمدت از چند روز تا چند ماه – معمولاً حداکثر ۶ ماه – و ویزای بلندمدت از ۶ ماه تا حداکثر ۵ سال صادر میشود. بسته به نوع ویزای کاری، ممکن است این ویزا بهصورت بلندمدت یا کوتاهمدت صادر شود. در ادامه به مهمترین ویزاهای کار صادر شده آلمان اشاره میکنیم:
۱- ویزای کاری (Employment Visa )
2- ویزای آوسبیلدونگ
۳- ویزای خوداشتغالی – فریلنسری
۴- کارت آبی (Blue Card )
5- ICT یا همان برنامه انتقال درون شرکتی
اینها مهمترین ویزاهایی است که توسط دولت آلمان صادر میشود. در بالا بهصورت کلی به ویزای کاری اشاره کردیم. همانطور که گفتیم این ویزا بر اساس نیاز کارفرما و در شرایط خاص صادر میشود. اگر کارفرما طبق نیاز خود نتواند کسی را پیدا کند این اجازه را پیدا میکند که بعد از سه ماه از نیروی کار خارجی که میتواند یکی از آنها شما باشد، استفاده کند. شرایط عمومی که برای جاب آفر یا همان ویزای کاری در بالا بیان کردیم تقریباً همان چیزهایی است که برای صدور ویزای کاری آلمان صادر میشود. اما بیایید با سایر انواع ویزای کاری آشنا شویم.
در بالا برخی از مهمترین ویزاهای کار آلمان را بیان کردیم. اینها ویزاهایی هستند که بهصورت متداول توسط دولت کشور آلمان صادر میشود. در ادامه به معرفی اجمالی آنها خواهیم پرداخت.
ویزای خوداشتغالی یا فریلنسری
این ویزا بهنوعی یک نوع سرمایهگذاری در آلمان نیز محسوب میشود. به بیان سادهتر اگر شما بتوانید در آلمان بنگاه اقتصادی – بهعنوان کارآفرین – ایجاد کنید و بر اساس آن امکان اشغال برای چند شهروند آلمان فراهم شود دولت آلمان به شما ویزای کاری از نوع خوداشتغالی میدهد. البته بیشتر جنبه سرمایهگذاری در این ویزا مطرح است. یعنی اگر شما کاری را شروع کنید که بتوانید بهتنهایی آن را ادامه دهید و نیازی به کارگر دیگری هم نداشته باشید بهصرف سرمایهگذاری صورتگرفته میتوانید از این ویزا بهره ببرید.
کارت آبی یا همان بلوکارت
این نوع ویزا از جمله قویترین ویزاهای کاری آلمان محسوب میشود. برای دریافت این ویزا علاوه بر شرایط ویزای کاری شما باید مدرک تحصیلی و دانشگاهی متناسب و معتبری نیز داشته باشد. زمانی که میگوییم مدرک دانشگاهی معتبر منظورمان این است که این مدرک باید از دانشگاههای مورد تأیید آلمان – که عمدتاً برترین دانشگاههای جهان است – باشد. بهصورت کلی این ویزا برای کسانی صادر میشود که بتوانند درآمدی بالغ بر ۴۰ تا ۶۰ هزار یورو در سال از شغل و مهارت خود در آلمان داشته باشند. همچنین تا سه ماه بعد از اتمام این ویزا امکان اقامت در آلمان وجود دارد. از طرف دیگر در صورت مهیا بودن شرایط حداکثر ۲۰ الی ۳۰ ماه بعد از کسب این مجوز میتوانید اقدام به دریافت اقامت دائم کنید؛ بنابراین این نوع جاب آفر بهتنهایی میتواند همه کار برای شما بکند. اما میتوانید آن را بگیرید؟
ICT
این نوع ویزا نیز طی سالهای گذشته بسیار مطرح شده است. این ویزا به کسانی تعلق میگیرد که شعبه یا بخشی از شرکت یا بنگاه اقتصادی که در آن مشغول به کار هستند به آلمان منتقل شده است. برایناساس آلمان به کارکنان این شرکت و این شعبه مجوز اقامت و ویزای کاری مربوطه را صادر میکند. به زبان سادهتر آلمان بر اساس اعتبار شرکت و بنگاه اقتصادی درخواست دهنده اقدام به صدور ویزا برای کارکنان آن شرکت میکند.
تا به این جا سعی کردیم با مفهوم ویزای کاری و شرایط مختلف آن آشنا شویم. بهعنوان مهمترین کشور مقصد برای کسانی که به دنبال دریافت این ویزا هستند، سراغ آلمان رفتیم و انواع ویزاهای کار صادر شده توسط این کشور را به جز یک مورد بررسی کردیم. آوسبیلدونگ یکی از جذابترین و بهترین ویزاهای کاری است که شما میتوانید بگیرید! اما چرا؟ آوسبیلدونگ ویزایی است که نیاز به مدرک دانشگاهی ندارد، همچنین قرار نیست شما از شرکت یا کارفرمایی دعوتنامه مستقیم با شرایط گفته شده داشته باشید. از طرف دیگر نیازی نیست شما سرمایهگذاری در کشور آلمان انجام دهید. برعکس آوسبیلدونگ یکی از کمهزینهترین روشهای برای دریافت ویزای کاری آلمان محسوب میشود. اما آوسبیلدونگ چیست؟
احتمالاً برای اولینبار است که با اصطلاح آوسبیلدونگ آشنا میشوید. این اصطلاح در زبان آلمانی به معنی کارآموزی است. یعنی شما طی چند ماه در کشور آلمان توسط شرکتهای معتبر و تأیید شده آموزشها و مهارتهای لازم در جهت نیاز کشور آلمان را دریافت میکنید. به طور مثال نیاز به تعداد زیادی جوشکار در حوزه ساختمانی وجود دارد، بر اساس مفهوم آوسبیلدونگ شرکتها به دنبال کسانی میگردند که میخواهند مهارت جوشکاری را به شکل مناسب آموزش ببینند و بر اساس این آموزش در این کشور مشغول به کار شوند؛ بنابراین شما بهسادگی میتوانید بر اساس این مفهوم آموزش رایگان در کشور آلمان ببینید و بر اساس این آموزش بلافاصله وارد فضای کاری شوید و بعد از مدتی اقامت خودتان را دریافت کنید. حال باتوجهبه این که طی سالهای گذشته آمار تقاضای کشور آلمان برای جذب نیروی متخصص و همچنین آموزش آنها افزایشی بوده میتوان به آوسبیلدونگ بهعنوان یک راه مطمئن و نسبتاً سریع نگاه کرد.
آوسبیلدونگ در حوزههای مختلفی مانند اقتصاد، برق، موسیقی، نساجی، ساختمان، کشاورزی، محیطزیست، مهمانداری، پرستاری، مهندسی تولید، صنعت رسانه و … وجود دارد. در واقع هرساله ممکن است برخی از این حوزهها حذف و حوزههای جدید به آن اضافه شود. معمولاً هرکدام از این آموزشها طی دو تا سه سال صورت میگیرد و ویزای کاری صادر شده بر اساس زمان این آموزشها است. بعد از دریافت مدرک درجه یک کاری شانس ورود به محیط کاری مرتبط و دریافت اقامت آلمان بسیار افزایش پیدا میکند.
بهطورکلی پیششرط مهمی برای گرفتن ویزای کاری آوسبیلدونگ وجود دارد و آن این است که شما باید به سفارت آلمان ثابت کنید که در حوزه موردنظر توانایی و استعداد لازم را دارید و بهنوعی مهارت اولیه برای ورود به دورههای آوسبیلدونگ را میدانید؛ بنابراین در اولین گام شما باید مدرک مرتبط بامهارت مورد نظرتان را در اختیار سفارت قرار دهید و این مهمترین گام شما گرفتن ویزای کاری آوسبیلدونگ خواهد بود.
اما به جز این شرایط دیگری نیز برای گرفتن ویزای کاری آوسبیلدونگ وجود دارد. این شرایط عبارتاند از:
تسلط به زبان آلمانی: حداقل مدرک موردنیاز B1 است.
گواهی پایان تحصیل: حداقل مدرک مورد قبول دیپلم است.
داشتن تأییدیه شرکت آموزشی در آلمان
داشتن بیمه درمانی معتبر
حداقل سن ۱۷ و حداکثر سن چیزی حدود ۳۰ سال
اثبات تمکن مالی – شما باید نشان دهید که توانایی گذران زندگی خود در مدتی که تحت آموزش هستید را دارید. به بیان سادهتر شما باید ثابت کنید که حداقل توان تأمین نزدیک به ۹۰۰ یورو در سال را دارید. معمولاً برای اثبات تمکن مالی شما باید گواهی گردش حساب چند ماه گذشته خودتان را که به تأیید رسمی بانک رسیده است را به سفارت ارائه دهید.
اینها مهمترین شرایط برای گرفتن ویزای کاری آوسبیلدونگ است. حال بر اساس این به نظر شما بهتر است یکبار هم این مسیر را امتحان کنید؟ این بار حتماً موفق خواهید شد.
تهــــــران، بلوار میرداماد،میدان مادر،خیابان سنجابی، نبش کوچه یکم، ساختمان پاسارگاد، طبقه پنجم، واحد ۵۰۶
info{@}eqlimagroup.com
راهتان دور و وقتتان محدود است، ما در کوتاهترین زمان به مهمترین پرسش شما بهترین پاسخ را میدهیم.