ویزای انگلیس و ورود به بریتانیا

انگلستان یکی از پیشرفته‌‌ترین کشورهای جهان است. بدون شک اقتصاد، سیاست، و فرهنگ این سرزمین نیازی به معرفی ندارد چرا که در دوران معاصر، کمتر گوشه‌‌ای از کره‌‌ی خاکی بوده که تحت تأثیر یا سلطه‌‌ی این نظام قدرتمند نبوده باشد. صنعت گردشگری در انگلیس بسیار بزرگ و پرقدرت است. برخی دانشگاه‌‌های آن از قدیمی‌‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌‌های جهان هستند و بعضی از باشگاه‌‌های فوتبال انگلیس در دسته‌‌ی پرطرفدارهای دنیای فوتبال هستند. انگیزه برای سفر به بریتانیای کبیر کم نیست! اخذ ویزای انگلیس و راه و روش آن را اینجا با ما مرور کنید و هر سؤالی داشتید با ما تماس بگیرید یا برایمان پیام و کامنت بنویسید.

فهرست مطالب

انواع ویزای انگلیس

دولت بریتانیا نیز همچون دیگر کشورها انواع مختلف ویزاها را بر اساس اهداف گوناگون متقاضیان در نظر گرفته است. دسته‌‌بندی کلی ویزای انگلیس به صورت زیر است:

  • انواع ویزاهای توریستی
  • ویزاهای تحصیلی و آکادمیک
  • ویزاکاری
  • ویزاهای خانواده

ویزای توریستی انگلیس

در بین انواع ویزاهای انگلیس، ویزای توریستی متقاضیان بیشتری دارد و مناسب کسانی است که برای دوره‌‌ای کوتاه مدت، قصد سفر به انگلیس، ولز، اسکاتلند یا ایرلند شمالی را دارند. ویزای توریستی انگلیس که زیرمجموعه‌‌ی ویزای استاندارد بازدید یا ویزیتور (Standard Visitor visa) است، اغلب به صورت ۶ ماهه و چندبار ورود (مالتیپل) صادر می‌‌شود. با این حال، بنا به تشخیص سفارت ممکن است این مدت کم‌‌تر نیز باشد. البته، در شرایط خاص برای کسانی که نیاز دارند و به صورت مکرر سفرهای کوتاه به انگلیس دارند، این ویزا به شکل ۲ ساله، ۵ ساله، و یا ۱۰ ساله نیز صادر می‌‌شود.

ویزاهای تحصیلی و آکادمیک

ویزاهای تحصیلی انگلیس انواع مختلفی دارند: ویزاهای کوتاه مدت (۶ ماهه و ۱۱ ماهه)، ویزای تحصیلی بلند مدت تحت عنوان Tier 4 (برای تحصیل در یک مقطع کامل دانشگاهی) و ویزای آکادمیک (۱۲ ماهه) برای فرصت‌‌های مطالعاتی یا همراهی دانشجویان در یک برنامه‌‌ی مطالعاتی خارج از کشور. طبیعتاً برای درخواست ویزای تحصیلی باید از یک دانشگاه یا کالج انگلیسی پذیرش گرفته باشید.

شرایط اخذ ویزای انگلیس

کسب ویزای انگلستان دشواری‌‌های خاص خود را دارد. اما در صورت اطلاع از شرایط و فاکتورهایی که برای سفارت اهمیت دارند، می‌‌توانید پرونده‌‌ی خود را به بهترین شکل آماده و تنظیم کنید. همچنان که در بخش مدارک نوشته‌‌ایم، دو عامل کلیدی در تصمیم نهایی برای صدور ویزای شما نقش دارند:

۱) آیا تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینه‌‌های سفر خود را دارید؟

۲) آیا شواهد قانع کننده‌‌ای مبنی بر بازگشت به کشور خود دارید؟

بر این اساس، موارد زیر را می‌‌توان به عنوان پیش‌‌شرط‌‌های مهم در اخذ ویزای انگلیس در نظر داشت (البته همه‌‌ی آن‌‌ها ضرورت اجباری ندارند):

مراحل درخواست ویزای انگلیس

۱- انتخاب نوع ویزای مناسب

پیش از اقدام به درخواست، باید ببینید کدام نوع ویزا برای شما مناسب‌‌تر است. ویزاهای این کشور چند دسته‌‌ی اصلی دارند که آن‌‌ها نیز شامل زیرمجموعه‌‌های مختلفی هستند. برای مطالعه‌‌ی ویزا یا روادیدهای مختلف انگلستان می‌‌توانید مستقیماً به وب‌‌سایت دولت بریتانیا مراجعه کنید. همچنین، در صورت نیاز می‌‌توانید از راهنمایی کارشناسان ما در گروه ویزا و مهاجرت اقلیما استفاده کنید.

۲- ثبت آنلاین درخواست در وب‌‌سایت دولت بریتانیا

پس از انتخاب نوع ویزا، ابتدا لازم است برای هر نفر جداگانه در وب‌‌سایت دولت ثبت نام کرده و درخواست خود را ثبت کنید. برای این کار باید حساب کاربری ساخته، فرم درخواست (application form) را تکمیل و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید.

۳- پرداخت آنلاین هزینه‌‌ی پرونده

اکنون نوبت به پرداخت هزینه‌‌ی سفارت است. این مرحله نیز در همان وب‌‌سایت دولت انگلستان از طریق حساب یا پروفایل شخصی شما و به صورت آنلاین انجام می‌‌شود. در انتها، فرم تأییده را دانلود و پرینت می‌‌کنید تا در روز مراجعه به مرکز خدمات، آن را همراه داشته باشید. در حال حاضر، دریافتی سفارت برای ویزای توریستی ۶ ماهه ۹۵ پوند و برای ویزای تحصیلی درازمدت ۳۴۸ پوند است.

۴- گرفتن وقت سفارت برای انگشت‌‌نگاری و تحویل مدارک

در حال حاضر، برای گرفتن وقت سفارت و انجام مراحل بیومتریک باید به یکی از مراکز خدمات ویزا (VAC) که نماینده‌‌ی سفارت انگلستان هستند مراجعه کنید. شرکت وی.اف.اس. گلوبال اکنون این نمایندگی را به عهده دارد. طبق اعلام سایت دولت انگلیس، به سبب حجم بالای درخواست‌‌ها در تهران، بهتر است برای سرعت بخشیدن به فرایند اخذ ویزای خود از طریق ترکیه، یا امارات (ابوظبی و دبی) اقدام کنید.

۵- مراجعه به دفتر وی.اف.اس. (VFS Global)

در نهایت، مطابق وقت قبلی، به مرکز خدمات ویزای انگلستان در ایران (تهران)، ترکیه (آنکارا یا استانبول)، یا امارات (دبی یا ابوظبی) مراجعه کرده و مراحل انگشت‌‌نگاری، عکس‌‌برداری، و تحویل مدارک را انجام می‌‌دهید. هنگام مراجعه، علاوه بر مدارک اصلی باید پرینت تأیید درخواست خود از وب‌‌سایت دولت انگلیس و همچنین پرینت چک‌‌لیست دارای بارکد (Barcode Separators) را امضا و همراه داشته باشید.

۶- پیک‌‌آپ پاسپورت (الصاق ویزا)

پس از بررسی مدارک، افسر پرونده نتیجه‌‌ی درخواست شما را حداقل پس از ۱۵ روز کاری و حداکثر پس از ۱۲ هفته اعلام می‌‌کند. در صورت اقدام از طریق ترکیه یا امارات، لازم است بار دیگر به آنجا سفر کرده و برای الصاق ویزا، پاسپورت خود را ارائه کرده و سپس تحویل بگیرید. این مرحله به اصطلاح پیک‌‌آپ پاسپورت نام دارد. در این مرحله حضور متقاضی الزامی ندارد، از این رو برای صرفه‌‌جویی در وقت و هزینه پیشنهاد می‌‌کنیم آن را به ما بسپارید.

مدارک لازم برای گرفتن ویزای انگلیس

توجه

تمام مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه‌‌ی رسمی شوند. از تمام مدارک روی برگه‌‌ی A4 کپی تهیه کنید. روی برگه‌‌ها هیچ‌‌گونه منگنه یا سوزن یا گیره نباید وصل باشد.

هنگام بررسی مدارک، دو مسأله‌‌ی اصلی مورد توجه افسر پرونده خواهد بود:

لیست مدارک

۱- پرینت فرم درخواست آنلاین و برگه‌‌ی تأییدیه‌‌ی وقت ملاقات و رسید پرداخت هزینه‌‌های ویزا (برای هر نفر جداگانه.)

۲- یک قطعه عکس جدید رنگی (زمینه‌‌ی سفید. ابعاد ۳۵ در ۴۵ میلی‌‌متر.)

۳- شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت.

۴- پاسپورت امضا شده با حداقل ۲ صفحه‌‌ی خالی و کپی تمام صفحات حتی صفحات خالی روی برگه‌‌ی A4 (تاریخ اعتبار باید حداقل تا ۶ ماه پس از خروج از انگلیس باشد.)

[نکته: اگر پاسپورت‌‌های قبلی شما دارای ویزا هستند، حتماً آن‌‌ها را به پرونده ضمیمه کنید.]

۵- رزرو بلیت رفت و برگشت (و شرح دقیق دلایل و برنامه‌‌ی سفر.)

۶- مدرک محل اسکان در انگلیس (رزرو هتل، قرارداد اجاره، یا دعوت‌‌نامه.)

توضیح درباره‌‌ی دعوت‌‌نامه: متن دعوت‌‌نامه باید شامل مشخصات کامل میزبان و میهمان، نسبتِ آن‌‌ها، آدرس و تلفن میزبان، توضیح علت سفر، مدت اقامت، و توضیحات مفید دیگر باشد. در ضمن دعوت‌‌نامه باید از سوی دفتر ثبت (Notary Public) مُهر و امضا شود.

کپی مدارکِ میزبان (دعوت‌‌کننده): پاسپورت یا کارت شهروندی یا کارت اقامت. گواهی اشتغال به کار، فیش حقوقی، نامه‌‌ی بانک، مدارک ملکی یا اجاره‌‌نامه، برگه‌‌های مالیاتی، قبض‌‌های خدماتی پرداختی.

۷- مدارک تمکن مالی (پرینت گردش حساب ۶ ماهه‌‌ی بانکی که نشانگر درامد ماهانه باشد و نامه‌‌ی تمکن مالی معادل شده به پوند یا دلار با مُهر بین‌‌المللیِ بانک، با تعیین درآمد سالانه. به انگلیسی.) [توجه: این مدارک فقط تا یک ماه اعتبار دارند.]

  • دیگر مدارک مالی سودمند: گواهی سپرده‌‌ی بلندمدت، گواهی خرید سهام یا اوراق بهادار، سند خودرو.
  • توجه: حداقل مانده حساب برای هر متقاضی ۱۳۰ میلیون تومان است و افزایش حساب ناگهانی پذیرفته نیست.

۸- اسناد ملکی یا اجاره‌‌نامه.

۹- سند ازدواج.

۱۰- سابقه‌‌ی بیمه.

۱۱- گواهی شغلی

انواع گواهی شغلی

فرزندان دانش‌‌آموز: گواهی اشتغال به تحصیل.
کارمندان: نامه‌‌ی اشتغال به کار در سربرگ رسمی با ذکر سمت، سابقه، و درآمد سالیانه؛ فیش حقوقی ۲ ماهه؛ رضایت‌‌نامه از محل کار با ذکر مدت زمان مرخصی.
تجار: کارت بازرگانی، گواهی اتاق بازرگانی، و آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده.
کارفرمایان: آگهی تأسیس و تغییرات؛ اظهارنامه‌ی ثبت شرکت؛ آخرین لیست مالیاتی پرداخت‌شده؛ لیست بیمه و حقوق کارمندان؛ نامه‌ی تمکن مالی و گردش ۳ ماهه‌ی شرکت.
پزشکان: پروانه‌ی دائم طبابت؛ کارت نظام‌پزشکی؛ پروانه‌ی مطب؛ آخرین لیست مالیاتی پرداخت‌شده؛ لیست پرداخت بیمه.
مهندسان: پروانه‌ی نظام‌مهندسی یا جواز ساخت.
مشاغل آزاد: جواز کسب؛ سابقه‌‌ی پرداخت مالیات؛ سابقه‌‌ی پرداخت بیمه.
خانم‌‌های خانه‌‌دار: ارائه‌‌ی مدارک شغلیِ همسر.
بازنشستگان: حکم بازنشستگی و فیش حقوقی ۳ ماه گذشته. همچنین حکم افزایش حقوق در صورت افزایش حقوق بازنشستگی.
دانش‌‌آموزان و دانشجویان: گواهی اشتغال به تحصیل؛ رضایت‌‌نامه از محل تحصیل.

۱۲- برای متقاضیان زیر ۱۸ سال: رضایت‌‌نامه‌‌ی محضری والدین یا والدی که همراه او نیست؛ همچنین مدارک شناسایی والدین که نشانگر ارتباط آن‌‌ها با فرزندشان است.

خدمات اقلیما

گروه ویزا و مهاجرت اقلیما در تمام مراحلی که در بالا برای درخواست ویزا عنوان شد آماده‌‌ی ارائه‌‌ی مشاوره و خدمات به مسافران عزیز است. کارشناسان ما بر اساس اطلاعات روزآمد و تجارب کاری و متناسب با امتیازات و شرایط شما، بهترین مسیر را ترسیم کرده و هر نکته‌‌ی مبهمی را با کمال میل برایتان توضیح خواهند داد.

خدمات ما شامل این موارد است:

  • مشاوره برای انتخاب نوع ویزا
  • بررسی شرایط شما برای اخذ ویزا
  • مشاوره در گردآوری مدارک
  • ثبت نام آنلاین و تکمیل فرم‌‌های درخواست (application forms)
  • پرداخت اینترنتی هزینه‌‌ی ویزا
  • معرفی دارالترجمه‌‌ی معتبر
  • بررسی نهایی مدارک و ترجمه‌‌ها
  • گرفتن وقت سفارت
  • رزرو هتل
  • رزرو بلیت
  • تهیه‌‌ی بیمه‌‌ی مسافرتی
  • پیکاپ پاسپورت

دلایل رد درخواست ویزای انگلیس

همچنان که در بخش شرایط اخذ ویزا مطرح شد، مهم‌‌ترین دلایل ریجکت شدن درخواست به توانایی مالی و نیز تردید در بازگشت شما به کشور خود مربوط می‌‌شود. بنابراین، با تلاش برای تشکیل پرونده‌‌ای معتبر و باارزش که شرایط لازم در آن لحاظ شده باشد، شانس قبولی شما از سوی سفارت انگلیس هر چه بیشتر خواهد شد.

در ضمن، در صورت رد درخواست شما از سوی سفارت، امکان اعتراض به نتیجه‌‌ی درخواست وجود دارد. اما بر اساس تجربه، پیشنهاد ما عدم اعتراض و به جای آن، اقدام مجدد برای درخواست ویزاست. برای اقدام مجدد نیز از سوی سفارت محرومیتی تعیین نشده و بلافاصله بعد از ریجکتی می‌‌توانید بار دیگر اقدام کنید.

پرسش های متداول درباره ویزای انگلیس

تمکن مالی بالا، گردش حساب منظم، داشتن دعوت‌‌نامه، سابقه‌‌ی سفرهای خارجی به کشورهای مهم.

چیزی تحت عنوان ویزای تضمینی وجود ندارد. البته داشتن برخی شرایط می‌‌تواند شانس شما را در اخذ ویزای انگلیس بالا ببرد، اما تضمین قطعی در قبولی درخواست ویزا واقعیت ندارد.

ویزای توریستی انگلیس اغلب به صورت ۶ ماهه و چندبار ورود (مولتی) صادر می‌‌شود.

پس از ثبت مدارک، از ۱۵ تا ۹۰ روز کاری.

برای انگشت‌‌نگاری و عکس‌‌برداری می‌‌توان در تهران، آنکارا، استانبول، دبی، ابوظبی، و ایروان اقدام کرد. در مورد شانس قبولی شما، هیچ تفاوتی بین این گزینه‌‌ها وجود ندارد.

شرح دقیق برنامه‌‌ی سفر با ذکر جزئیات و ارائه‌‌ی هر گونه مدرک مانند بلیت‌‌های خریداری شده برای بازدید از مکان‌‌های دیدنی می‌‌تواند تصویر شفاف‌‌تری از هدف واقعی شما برای سفر به انگلستان را ارائه کند. همچنین براورد شما از هزینه‌‌های سفر می‌‌تواند نشانگر برنامه‌‌ریزی و پیش‌‌بینی هزینه‌‌ها و آمادگی برای آن‌‌ها باشد.

ویزای انگلیس مصاحبه ندارد و فقط برای ویزای تحصیلی ممکن است چند سوال ساده از شما بپرسند.

پاسخ دقیقی به این پرسش نمی‌‌توان داد. اما در حال حاضر، می‌‌توان گفت حداقل ۱۳۰ میلیون تومان برای هر نفر.

راه‌تان دور و وقت‌تان محدود است، ما در کوتاه‌ترین زمان به مهم‌ترین پرسش شما بهترین پاسخ را می‌دهیم.