مهاجرت و اقامت مقدمات مهاجرت و اخذ اقامت
کسب اجازهی اقامت دائم یا PR (Permanent Residency) فرایندی است که برای مهاجرت به یک کشور و زندگی در آنجا باید طی کرد. اخذ اقامت در بیشتر موارد ابتدا به صورت کوتاه مدت یا موقت TRP (Temporary Residence Permit) صادر میشود که بعد از چندبار تمدید (معمولاً ۵ سال)، میتوانید آن را به اجازهی اقامت دائم تبدیل کنید. در این یادداشت، مهمترین اطلاعات دربارهی اخذ اقامت دائم را خلاصه کردهایم. برای مطالعهی دقیقتر دربارهی اخذ اقامت هر کدام از کشورها، لطفاً به صفحهی مربوط به آنها مراجعه کنید. همچنین، در صورت مواجهه با هر گونه نکتهی مبهم، حتماً با ما تماس بگیرید یا برایمان پیام و کامنت بنویسید.
برای درخواست اجازهی اقامت در یک کشور، راههای مختلفی وجود دارد که هر کدام ملزومات و مقتضیات خاص خود را دارند. برخی از این روشها نیاز به سرمایه دارند، برخی دیگر نیاز به رزومهی کاری دارند و برخی دیگر نیازمند توانایی علمی و مهارتهای کارآفرینی هستند. برخی از آنها شما را ملزم به سکونت در کشور مورد نظر میکنند و برخی دیگر بدون حضور فیزیکی شما در آنجا برایتان اجازهی اقامت دائم صادر میکنند.
برنامههای اعطای اجازهی اقامت به واسطهی سرمایهگذاری که اغلب با نام «ویزای طلایی» (Golden Visa) شناخته میشوند، از سوی برخی کشورها به قصد جذب سرمایهی خارجی تدوین و ارائه شدهاند. در این برنامههای دولتی، سرمایهگذار با وارد کردن سرمایه به داخل کشور این فرصت را به دست میآورد که اجازهی اقامت و حتی حق شهروندی آن کشور را کسب کند. حداقل میزان این سرمایهگذاری در کشورهای مختلف متفاوت است و معمولاً از ۲۵۰ هزار یورو شروع میشود. در بیشتر موارد، این سرمایهگذاری در بخش املاک انجام میشود اما روشهای دیگری نیز برای بکارگیری این سرمایه تعریف شده است.
به واسطهی تبلیغات شرکتهای مهاجرتی دربارهی «اخذ اقامت با ثبت شرکت»، این تصور به وجود آمده که صرفاً با ثبت شرکت در اروپا میتوان اقامت دائم آنجا را به دست آورد. اما اگر بخواهیم این روش مهاجرت را دقیقتر معرفی کنیم، باید بگوییم اخذ اقامت از طریق کسب و کار که یکی از مراحل آن ثبت شرکت است. در این روش لازم است با محاسبات دقیق و آمادهسازی یک بیزینس پلن (Business Plan) یا طرحِ کسب و کار، دولت کشور مورد نظر را قانع کنید که با اقامت در آنجا میتوانید کسب و کاری موفق و سودآور راهاندازی کنید و در رونق اقتصادی آنجا مشارکت فعال داشته باشید. در این روش، بسته به نوع کسب و کار میزان سرمایه متفاوت خواهد بود اما میتوان گفت حداقل این میزان حدود ۵ هزار یورو خواهد بود.
مقصود از تمکن مالی این است که فرد متقاضی دارای یک درآمد ماهانهی ثابت بدون نیاز به اشتغال باشد (مثلاً حقوق بازنشستگی، اجارهبهای ملک، سود ماهانهی سرمایه، یا هر نوع درآمد ثابت دیگر). در این صورت، با داشتن درآمد کافی میتوانید برای خود و خانوادهتان اقامت دائم در کشوری که این نوع ویزا را صادر میکند به دست آورید. یونان و پرتغال دو مورد از کشورهای اروپایی هستند که در اعطای اقامت به این روش فعال هستند.
با اخذ ویزای کار میتوان ساکن یک کشور خارجی شده و در صورت تداوم فعالیت در آنجا، ویزای موقت خود را پس از ۵ سال تبدیل به اقامت دائم کرد. ویزای کار به طور کلی در سه نوع برای افراد صادر میشود:
در واقع با اخذ ویزای تحصیلی میتوان فقط تا پایان دورهی تحصیل اجازهی اقامت گرفت. اما مقصود از اقامت دائم با ویزای تحصیلی در اصل تداوم اجازهی اقامت به واسطهی پیدا کردن کار در آن کشور است. بنابراین، تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار روشی است برای رسیدن به اقامت دائم.
در صورت ازدواج با فردی که شهروند یک کشور خارجی است، شما نیز میتوانید صاحب اقامت دائم آن کشور شوید.
در صورت ورود به یک کشور میتوان تقاضای پناهندگی کرد. این روش به ندرت موفقیتآمیز خواهد بود و مستلزم گذران دشورایهای بسیاری برای فرد متقاضی است.
گروه ویزا و مهاجرت اقلیما در حال حاضر در چند مورد آمادهی ارائهی خدمات مهاجرت و اقامت به متقاضیان گرامی است. یکی از حوزههای تخصص ما در مورد کشور پرتغال است. گروه اقلیما با مشارکت مؤسسهی حقوقی آلمیدا، دیاش و همکاران (در پرتغال)، توانسته است به درجهای از قدرت و اعتباری برسد که بتواند برای ایرانیان با شانس بسیار بالا اقدام به اخذ اقامت دائم در اتحادیهی اروپا کند. یکی دیگر از گزینههای بسیار مناسب اقامت دائم در کشور یونان است که به دو روش سرمایهگذاری و تمکن مالی قابل اخذ است. برای آشنایی دقیقتر با هر کدام از خدمات ما در بخش اقامت، لطفاً مقالههای مرتبط با هر کشور را مطالعه کنید.
مجوزی است برای ورود به کشور خارجی که به صورت برچسب (لیبل) یا مهر داخل پاسپورت شما وارد میشود. ویزا فقط برای اجازهی ورود صادر میشود و با وارد شدن به آن کشور، شما از حقوق خاصی بهرهمند نخواهید شد و صرفاً یک فرد خارجی هستید که قرار است مدتی آنجا باشید و بعد به کشور خود برگردید.
مجوزی است برای سکونت در یک کشور خارجی که به صورت کارت اقامت موقت و سپس کارت اقامت دائم برایتان صادر میشود. با داشتن کارت اقامت، همانند سایر مردم آن کشور از حقوق زندگی در آنجا بهرهمند میشوید، یعنی میتوانید از خدمات درمانی، آموزشی، اجتماعی، و مالی استفاده کنید. معمولاً با تداوم اقامت این امکان وجود دارد که برای دریافت حق شهروندی درخواست بدهید.
حقی است که با تولد در یک کشور از آن برخوردار میشوید. اما این امکان وجود دارد که با چند سال زندگی و اقامت در یک کشور خارجی، بتوانید حق شهروندی آن کشور را نیز دریافت کنید. وقتی شهروند یا تبعهی یک کشور میشوید شما در واقع متعلق به آنجا هستید و تابعیت آن را دارید، از حقوق کامل اجتماعی و سیاسی (مانند حق رأی) برخوردار میشوید و در صورت سفر به کشورهای دیگر، خود را شهروند آن کشور معرفی میکنید. مثلاً یک ایرانی که حق شهروندی کانادا را دریافت کرده باشد، وقتی به اروپا سفر میکند میتواند خود را کانادایی معرفی کند و البته از سوی دولت کانادا به عنوان شهروند کانادایی مورد حمایت کامل قرار میگیرد. ضمناً با دریافت حق شهروندی، میتوانید پاسپورت آن کشور را نیز دریافت کرده و از امتیازات آن پاسپورت بهرهمند شوید. مثلاً با اخذ شهروندی پرتغال، میتوانید پاسپورت پرتغال را گرفته و بدون ویزا به ۱۸۶ کشور جهان سفر کنید (با پاسپورت ایران این عدد ۴۱ است).
مهاجرت به طور کلی به تغییر مکانی برای زندگی در یک کشور دیگر گفته میشود. برای مهاجرت روشهای مختلفی وجود دارد و افراد با شرایط و انگیزههای مختلف و متفاوتی اقدام به مهاجرت میکنند. اما منظور از اقامت، اجازهای است که کشور مقصد به شما میدهد تا بتوانید در آن کشور بمانید و زندگی کنید (یا در واقع مقیم آنجا بشوید). اقامت معمولاً ابتدا به شکل موقت است و با رعایت شرایط لازم، به اقامت دائم تبدیل میشود.
بهترین روش برای هر کس متفاوت است چرا که شرایط افراد برای اقدام به مهاجرت با یکدیگر تفاوت دارد. به همین دلیل، برای پیدا کردن بهترین روش مهاجرت یا اخذ اقامت دائم، ابتدا باید شرایط خود را به طور کامل بررسی کنید و سپس در میان روشهای مهاجرتی مناسبترین روش را بر اساس شرایطی که دارید انتخاب کنید. برای بررسی دقیق شرایط خود و انتخاب بهترین روش میتوانید با کارشناسان گروه اقلیما مشورت کنید.
تهــــــران، بلوار میرداماد،میدان مادر،خیابان سنجابی، نبش کوچه یکم، ساختمان پاسارگاد، طبقه پنجم، واحد ۵۰۶
info{@}eqlimagroup.com
راهتان دور و وقتتان محدود است، ما در کوتاهترین زمان به مهمترین پرسش شما بهترین پاسخ را میدهیم.